Een moeizaam begin bij de zaalwedstrijd van korfbalvereniging Avereest tegen Kios ’45 uit Bergentheim

Zaterdagmiddag 29 november speelde Avereest/ Peter Deen uit tegen KIOS ‘45 in Bergentheim. Dit was de eerste wedstrijd van het zaalseizoen, dus Avereest/ Peter Deen had er behoorlijk veel zin in, en na enige moeite met de QR-code bij de ingang, begonnen de twee teams aan de eerste helft. Avereest/ Peter Deen speelde in hun blauwe reserveshirtjes, omdat KIOS ‘45 ook groene shirtjes heeft. Avereest/ Peter Deen werd goed wakker geschud door 3 snelle doelpunten achter elkaar van KIOS ‘45. Marieke reageerde hierop door direct een strafworp te scoren. Het tempo lag hoog bij beide teams, KIOS en Avereest/ Peter Deen scoorde allebei af en aan. Loysa scoorde een doorloopbal, Marieke scoorde nog een strafworp, Len raakte een afstandsschot en Joanne en Dennis liepen allebei binnen met een doorloopbal. KIOS had aan punten ook zeker geen gebrek en scoorde voor het eind van de eerste helft nog eens zeven keer. De scheidsrechter floot voor het eind van de eerste helft, de tussenstand is KIOS ‘45-Avereest: 10-6.

Na een korte pauze begon de tweede helft. KIOS ‘45 scoorde gelijk al 3 punten achter elkaar, maar dat bleef niet onbeantwoord door een schot van Len en een kleinkansje van Joanne. KIOS ‘45 sloeg terug met een rakend schot, maar hier liet Herman het niet bij en scoorde nog een afstandsschot. Met nog enkele minuten op de klok was de stand 14-9. Kon het nog erger? Ja, dat kon, toen Dennis zijn enkel verstuikte dankzij een bank die langs het veld stond. Wat een pech!

Met een hesje aan nam Loysa de plek van Dennis over. Hierna scoorde KIOS ‘45 nog een kleinkansje, maar het laatste doelpunt was toch voor Avereest/ Peter Deen, namelijk een doorloopbal van Gerben. Voor de laatste keer klinkt het fluitje, de eindstand is KIOS ‘45-Avereest: 15-10. Helaas! Toch was het team niet vies van de 10 doelpunten die ze gescoord hebben, ook al was het deze keer niet genoeg om het tij te keren.

Schrijver: Gerben Menzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fill the captcha *