Korfbalvereniging Avereest/Peter Deen wint overtuigend. Van Zwart-Wit uit Delden

De selectie van KV Avereest/Peter Deen makelaardij ging zaterdag de strijd aan met Zwart -Wit uit Delden. Er heerste vechtlust om dit maal de wedstrijd te winnen daar waar ze de uitwedstrijd in de laatste minuten nipt verloren hadden. Het scorend vermogen kwam wat traag op gang, vooral door te langzaam spel en niet goed de posities invullen onder de korf. Daarbij wist Avereest/Peter Deen toch de voorsprong te behalen middels mooie benutte kansen door Robert, Leanne en Lute. De tegenstander wist echter van afstand de korf te vinden en bleef volgen. Door weer nieuwe kansen die benut werden door Robert, Sanne en Zwaantje wist men de ruststand op 6-5 te brengen. Dit was duidelijk niet voldoende voor en ruime overwinning. In de rust werd dan ook afgesproken vooral het tempo in de wedstrijd op te voeren en de posities beter neer te zetten.

De tweede helft ging Avereest/peter Deen zorgvuldiger om met de paalposities innemen en bracht duidelijk het tempo in het spel omhoog. Dit resulteerde al vrij snel in doelpunten van Lute, Robert, Len, Joanne en Arjan. Daarmee werd de voorsprong uitgebouwd naar 14-5. Door aanmoediging van het publiek kreeg het team nog meer spirit. In de eindfase was duidelijk dat de zwart-witten dit niet meer konden inhalen. Door nog enkele doelpunten in de eindfase van Joanne, Dennis en Loysa werd de wedstrijd uiteindelijk beslist in een 17-6 overwinning.

Het team van Avereest/Peter Deen speelt volgende week een uitwedstrijd tegen Phenix uit Goor.