Groen Zwart 1 uit Borne -Avereest 1

Groen Zwart 1 – Avereest/Peter Deen makelaardij 1

Afgelopen zaterdag reisde het eerste van Avereest/Peter Deen makelaardij af naar Borne voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. In de aanval startten Herman, Len, Loysa en Ilse. In de verdediging begonnen Stefan, Martijn, Joyce en Joanne. Op de bank zaten Marit en Robert.
Na het fluit signaal begonnen beide teams fanatiek te spelen, echter was er wel wat hinder van de wind. Na 2 mooie doorloopballen van Joanne en Martijn stond het al vrij snel 0-2 voor Avereest. Groen Zwart had hier ook gelijk een antwoord op en maakte de 1-2. Na nog een vrije bal en een afstandsschot nam Avereest weer de leiding over en kwam er 1-4 op het scorebord te staan. Na nog een poging van Groen Zwart werd de rust stand 2-4.

Lees verder Groen Zwart 1 uit Borne -Avereest 1

Clubquiz-seizoen 2018-2019 korfbalvereniging Avereest afgesloten

Clubquiz-seizoen korfbalvereniging Avereest afgesloten

Team Benedenvaart kampioen !!


Team Benedenvaart

Het Clubquiz-seizoen 2018-2019 van korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart is afgelopen week afgesloten. Tien teams hebben in totaal 5 keer deelgenomen aan deze hersengymnastiek- “competitie” in de kantine van korfbalvereniging Avereest,

De deelnemende teams waren dit jaar De Balkdenkers, De Benedenvaart, Weinstein, De Flierefluiters, De Iepen, De Oranjebuurt, Hoofdvaart-West, KV Avereest, Vrouwen van Nu en Seniorenteam korfbal

Verantwoordelijk voor de vragen en de presentatie was Anne Vledder.

De jury bestond dit jaar uit Aalt van der Belt, Henk Jansen en Sien Reurink.

Elk team bestaat uit maximaal 5 personen. Er worden per avond 6 rondes gespeeld. De onderwerpen waren dit seizoen: Algemeen, Nederlandse taal en letterkunde, Aardrijkskunde/Geschiedenis, Sport, Media en Varia.

Op de eerste plaats eindigden dit jaar dit jaar de spelers van de Benedenvaart met 481 punten. De tweede plaats was voor Korfbalvereniging Avereest met 477 punten en op de derde plaats eindigden De Oranjewijk met 474 punten.

Alle teams doen ook het volgend seizoen (2019-2020) weer mee aan deze gezellige, sportieve strijd !

K.V.Avereest1/Peter Deen selectie kan de winning mood niet vinden

KV Avereest/Peter Deen makelaardij trad zaterdag j.l aan voor hun wedstrijd tegen Kios uit Sibculo. Met invallers uit het juniorenteam werd die middag het team compleet gemaakt en gespeeld. Avereest/peter Deen ging te gehaast van start, men wou doelpunten maken, maar dat was nu net wat de gehele middag niet lukte. Er werden wel kansen gecreëerd, maar niets resulteerde in een doelpunt. Daarbij werd er teveel ruimte weggegeven aan de tegenstander die regelmatig rustig kon aanleggen voor het afstandschot en deze ruimte daarmee veelal positief benutte.

Bij rust keek Avereest/peter Deen al tegen een achterstand aan van 2-9 aan, echter wanneer de 2e helft men beter zou spelen en de kansen zou afmaken had het nog wel kunnen veranderen. Maar helaas lukte het ook in de tweede helft niet een echte verandering door te voeren. Met een schamele 3 doelpunten in de gehele wedstrijd was dit ver onder de maat van het team en wat verwacht mag worden. Uiteindelijk verloor men met 3-16.

Het team kan de echte chemie niet vinden de laatste wedstrijden en presteert onder de maat en staat daardoor bijna onderaan in deze zaalcompetitie. Met nog slechts 2 wedstrijden te gaan in deze zaalcompetitie zijn de verwachtingen niet heel groot meer.

Tekst en foto’s van Zwaantje

Korfbalweekend voor Avereest

Korfbalweekend voor Avereest

Op vrijdagavond speelde Avereest/Peter Deen 1 een inhaalwedstrijd tegen Blauw Zwart 3 uit Wierden. In de aanval stonden Herman, Stefan, Leanne en Joanne, in de verdediging begonnen Len, Robert, Kim en Sanne. De wissels waren Loysa, Zwaantje en Martijn. Avereest/Peter Deen begon niet erg flitsend aan deze wedstrijd, waardoor er al snel tegen een achterstand werd aangekeken. Na dit begin kwam Avereest/Peter Deen beter in de wedstrijd. In de rust werd besloten om nog een tandje bij te zetten en meer over de dames aan te vallen. Door dat uit te voeren kwam de spanning terug in de wedstrijd en werd de stand 10-12. Helaas liep Blauw Zwart daarna weer verder uit en de wedstrijd werd dan ook verloren met 12-19.

De dag erop ging Avereest/Peter Deen 1 vrolijk verder met nog een wedstrijd. Ditmaal stond de koploper d’Ommerdieck 1 uit Nieuwleusen op het programma. In de aanval begonnen Kim, Loysa, Herman en Len. In de verdediging begonnen Zwaantje, Joanne, Arjan en Stefan. Sanne, Leanne en Martijn begonnen aan de kant. De verbeterpunten van de dag ervoor werden meegenomen en er werd fanatiek aan de wedstrijd begonnen. Door twee mooie afstandsschoten van Herman en Kim stond het al snel 0-2. D’Ommerdieck werd wakker en begon ook mee te scoren. Er werd gerust met een 6-5 tussenstand. Na de rust werd er meer gescoord door de Nieuwleusenaren, mede door een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter. D’Ommerdieck won de wedstrijd met 15-9.

Geschreven door Joanne

Verslag Avereest 1/ Peter Deen Makelaardij tegen Centrum 1 uit De Krim

Korfbalvereniging Avereest mist scorend vermogen tegen centrum 1 uit De Krim

Na wat slechte wedstrijden op rij wist Avereest 1/Peter Deen afgelopen zaterdag tegen Centrum 1 weer iets uit de negatieve spiraal op te krabbelen. De inzet was een stuk beter dan voorgaande wedstrijden, maar helaas bleef het scorend vermogen achter, waardoor er uiteindelijk met 7-10 verloren werd. Tien doelpunten tegen is op zich niet slecht, maar 7 doelpunten in de zaal is gewoonweg te weinig. Om wedstrijden te kunnen winnen, dan zal minimaal het dubbele gescoord moeten worden. Dit lukte de afgelopen jaren wel, maar dit seizoen wil het helaas nog niet echt vlotten, waardoor Avereest1/Peter Deen momenteel bij de onderste 3 staat.

Lees verder Verslag Avereest 1/ Peter Deen Makelaardij tegen Centrum 1 uit De Krim

Blauw Zwart 3 uit Wierden – Avereest/Peter Deen 1

Blauw Zwart 3 – Avereest/Peter Deen 1

Op zaterdag 2 februari stond de wedstrijd Blauw Zwart 3 – Avereest/ Peter Deen 1 op het programma. Avereest/ Peter Deen 1 heeft dit jaar een moeilijke start en met twee oud-spelers om het team compleet te maken was de verwachting dat het een lastig potje zou worden. In Wierden begon Blauw Zwart sterk aan de wedstrijd terwijl Avereest/ Peter Deen het lastig vond om de draai te vinden. Er waren wel kansen, maar duidelijk was dat de vakken tijd nodig hadden om aan elkaar te wennen.

Blauw Zwart nam met goede schoten rustig afstand in de eerste helft. Door mooie combinaties probeerden de spelers van Avereest/ Peter Deen 1 nog wel het een en ander te redden, maar het was snel duidelijk dat Blauw Zwart 3 deze zaterdag een maatje te groot was.

Lees verder Blauw Zwart 3 uit Wierden – Avereest/Peter Deen 1

Korfbalvereniging Avereest 1/PeterDeen– Amacitia 4

KV Avereest 1/PeterDeen uit Dedemsvaart– Amacitia 4 uit Vriezenveen

Zaterdag 26 januari stond de wedstrijd KV Avereest 1/PeterDeen– Amacitia 4 op het programma. Avereest begon voortvarend aan de wedstrijd met een wegtrek balletje van Patrick onder de korf. Hierna volgde echter een periode waarin het spel van Avereest niet goed was. Dit resulteerde erin dat er al snel werd aangekeken tegen een 1-6 achterstand. Hierna kreeg Avereest iets meer grip op de wedstrijd met als gevolg dat de rust stand gelijk was aan 4-8.

 

De tweede helft begon weer met een sterke periode van Amacitia die hun voorsprong wisten uit te breiden tot 5-11. Het leek een kansloze missie te worden voor Avereest deze middag. Echter luidde het doelpunt van Patrick een opleving in van het spel van Avereest. Via schoten van Sanne, Herman, Robert en Lute lukte het Avereest om langszij te komen. Deze 11-11 tussenstand was het begin van een spannend slotstuk van de wedstrijd. Avereest kon echter niet volharden in de opleving waardoor de wedstrijd alsnog werd verloren met 13-14.

Korfbalwedstrijd d’Ommerdieck uit Nieuwleusen tegen Avereest Peter Deen 1 uit Dedemsvaart

Afgelopen zaterdag, 5 januari, speelde het eerste team van korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Deze werd gespeeld tegen het eerste van d’Ommerdieck uit Nieuwleusen. Het team uit Nieuwleusen startte de wedstrijd goed en kwam meteen al op een 1-3 voorsprong. Dat maakte Avereest 1/ Peter Deen Makelaardij wakker en kwam daarna op een gelijke hoogte. Echter duurde het wakker schudden niet lang want d’Ommerdieck liep uit op Avereest 1/ Peter Deen Makelaardij. Ze gingen ook met een stand van 5-9 de rust in.

Lees verder Korfbalwedstrijd d’Ommerdieck uit Nieuwleusen tegen Avereest Peter Deen 1 uit Dedemsvaart

KV Avereest 1/Peter Deen makelaardij tegen Kios ’45 2.

KV Avereest/Peter Deen Makelaardij uiteindelijke heerser in de strijd!

KV Avereest/Peter Deen Makelaardij reisde af naar Bergentheim om in het thuishonk van Kios’45 de strijd aan te gaan. Ze begonnen voortvarend aan deze strijd en konden na enige tijd al een 4-0 voorsprong op het scorebord tonen. Patrick en Len waren hierin de scorende aanvallers.

Echter dit bracht een gevoel van overheersing bij de spelers van KV Avereest waardoor het spel enigszins verslapte en daarmee ruimte bood aan het wakker geschudde Kios, die vervolgens ook hun kunnen toonde en in korte tijd terug wist te komen tot 3-5. Er werd door KV Avereest hierbij teveel ruimte weg gegeven voor het afstandschot. Nog voor rust werd het spannend en wist KV Avereest met 1 punt voordeel de rust in te gaan.(6-7)

Lees verder KV Avereest 1/Peter Deen makelaardij tegen Kios ’45 2.

Winst voor Avereest1/ Peter Deen tegen Achilles 3 uit Almelo

Korfbalwedstrijd Achilles 3 uit Almelo tegen Avereest 1/ Peter Deen uit Dedemsvaart

Het korfbal zaalseizoen is weer geopend en Avereest toog vol goede moed helemaal naar Almelo.
Avereest 1 trad aan tegen Achilles 3. In de aanval startten Herman Finkers, Patrick Prinsen, Zwaantje Oostwoud en Sanne Jansen, Iris Scholing wisselde in. De verdediging bestond uit Len Hooijer, Robert Bruning, Kim Timmerman en Joanne Wilbrink, Leanne Oostwoud wisselde in. De score werd geopend door Achilles maar Avereest sloot snel aan door ern treffer van Patrick en kwam op voorsprong. Sanne besloot de ruststand op 6-8. Daar moesten nog wat doelpunten bij.

En dat lukte goed met name in het eerste deel van de tweede helft toen Robert direct goed weg trok achter de korf. En ook daarna bleven de doelpunten vallen want uiteindelijk werd het 11-16 voor Avereest.

Sanne