Nieuwe shirtsvan Sponsor Hema voor de D’s van de korfbalvereniging Avereest.

Nieuwe shirts voor de D’s van de korfbalvereniging Avereest.

De sponsorcommissie van de korfbalvereniging Avereest o.l.v. Henderikus Hooijer is er in geslaagd om de Hema Dedemsvaart als nieuwe Sponsor voor de D’s te vinden

Zaterdagmorgen werden de shirts voor de D’s officieel in gebruik genomen door een vakkundig schot op de korf door mevrouw Dijsselhof-Goeman van de HEMA Dedemsvaart. De korf werd op een haar na gemist. Een goede start voor een niet-korfballer.

Daarna volgde een fotosessie met het team van de D’s, hun trainers, begeleiders,de sponsor mevrouw Dijsselhof-Goeman en voorzitter Wim Finkers.

Als blijk van waardering werd de nieuwe ponsor een bos bloemen overhandigd door mede-sponsorlid Petra Compagner.

Voorzitter Wim Finkers heette de nieuwe sponsor welkom bij de korfbalvereniging Avereest en sprak de hooop uit op een vruchtbare samenwerking. Daar had mevrouw Dijsselhof van de HEMA Dedemsvaart wel vertrouwen in.

Daarna volgde voor de D’s de eerste wedstrijd in hun nieuwe shirts tegen Devinco uit Deventer.

Het leek wel of deze nieuwe Hema-shirts de spelers vleugels, frisse moed en een hoge motivatie aan had gegeven. De eerste helft eindigde met 6 prachtige treffers en geen tegenpunten.

Ook na de pauze waren een goede teamgeest en de motivatie nog volop aanwezig.

De wedstrijd eindigde met 15-0 voor de D’s van korfbalvereniging Avereest in hun nieuwe ( geluks) shirts van Sponsor de Hema.

Wedstrijdverslag Avereest/Peter Deen makelaardij 1 – Sparta (Zw) 5 29-01-2022

Wedstrijdverslag Avereest/Peter Deen makelaardij 1 – Sparta (Zw) 5 29-01-2022

Nadat de competitie een tijdje stil had gelegen, was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zo ver, om lekker een potje te korfballen. De jeugdteams hadden ’s ochtends al laten zien hoe het moest en bleven allemaal de punten in Dedemsvaart.

Zo wist het eerste van Avereest 1/ Peter Deen ook wat hun te doen stond. Gelukkig was het ook weer extra gezellig met al het publiek dat was afgereisd naar sporthal de Citadel, die fanatiek aan het aanmoedigen waren.

Omdat onze vaste scheidsrechter niet kon fluiten helaas, hadden we een enthousiaste vervanger kunnen regelen, zodat we toch van start konden gaan om er een mooie wedstrijd van te maken.

Na een paar motiverende en tactische aanwijzigingen van onze aanvoerder en trainer/coach, gaf de scheids het begin signaal.

In de aanval startte Len, Gerben Loysa en Joanne. In de verdediging begonnen Herman, Dennis, Marieke en Kim. Al snel keek Avereest/Peter Deen tegen een 0-4 achterstand aan. Vervolgens liet Avereest zien dat zij doorloopballen kunnen scoren en werd de stand al snel gelijk getrokken. Na nog een schot van Sparta en na een benutte strafworp en wegtrek bal van Avereest werd de ruststand bepaald op een nipte voorsprong voor Avereest/Peter Deen. Ruststand 6-5.

Na een goeie bespreking stonden beide teams weer klaar om er een mooie tweede helft van te maken. Avereest kwam goed en gemotiveerd de kleedkamer uit en wist weer een aantal doorloopballen te benutten en zo Avereest 1/ Peter Deen al snel uit naar 9-6 voorsprong. Vanaf hier kon Avereest/Peter Deen bouwen naar een grotere voorsprong. Avereest 1/ Peter Deen liet zien dat ze via alles speler kunnen scoren, want iedereen staat op het scoreformulier. Nadat het ook verdedigend goed werd dicht gehouden, werd de eindstand bepaald op een 16-10 overwinning voor Kv Avereest/Peter Deen makelaardij 1. Zo bleven alle punten in Dedemsvaart.

Gescoord: Joanne (4), Kim (3), Loysa (2), Gerben (2), Herman (2), Marieke (1), Dennis (1), Len (1)

Kim Timmermans

Avereest 1/Peter Deen – Dos Kampen/Veltman,

Avereest 1/Peter Deen speelde vandaag de laatste wedstrijd van het jaar 2021 thuis tegen Dos Kampen/Veltman, deze wedstrijd werd gespeeld op zaterdag 18 december met een winst voor Avereest 1/Peter Deen met 15-12. De wedstrijd begon met een 1-0 van Len. Vervolgens werd de stand gelijk door 1-1 van de tegenstanders. De wedstrijd ging gelijk op met een 5-3 door Herman. Daarna begonnen Avereest1/Peter Deen uit te lopen.

Avereest 1/Peter Deen ging de rust in met een 7-5 voorsprong. Na de rust begon Dos Kampen/Veltman gelijk te komen met Avereest 1/Peter Deen met een stand van 7-7, toen werd het 7-8 voor Dos Kampen/Veltman.

Avereest 1/Peter Deen kwam terug met 8-8 door Joanne en heeft daarna de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

Eindstand 15-12

Voor Avereest 1/Peter Deen was dit een mooie afsluiting van het jaar 2021.

Een moeizaam begin bij de zaalwedstrijd van korfbalvereniging Avereest tegen Kios ’45 uit Bergentheim

Zaterdagmiddag 29 november speelde Avereest/ Peter Deen uit tegen KIOS ‘45 in Bergentheim. Dit was de eerste wedstrijd van het zaalseizoen, dus Avereest/ Peter Deen had er behoorlijk veel zin in, en na enige moeite met de QR-code bij de ingang, begonnen de twee teams aan de eerste helft. Avereest/ Peter Deen speelde in hun blauwe reserveshirtjes, omdat KIOS ‘45 ook groene shirtjes heeft. Avereest/ Peter Deen werd goed wakker geschud door 3 snelle doelpunten achter elkaar van KIOS ‘45. Marieke reageerde hierop door direct een strafworp te scoren. Het tempo lag hoog bij beide teams, KIOS en Avereest/ Peter Deen scoorde allebei af en aan. Loysa scoorde een doorloopbal, Marieke scoorde nog een strafworp, Len raakte een afstandsschot en Joanne en Dennis liepen allebei binnen met een doorloopbal. KIOS had aan punten ook zeker geen gebrek en scoorde voor het eind van de eerste helft nog eens zeven keer. De scheidsrechter floot voor het eind van de eerste helft, de tussenstand is KIOS ‘45-Avereest: 10-6.

Na een korte pauze begon de tweede helft. KIOS ‘45 scoorde gelijk al 3 punten achter elkaar, maar dat bleef niet onbeantwoord door een schot van Len en een kleinkansje van Joanne. KIOS ‘45 sloeg terug met een rakend schot, maar hier liet Herman het niet bij en scoorde nog een afstandsschot. Met nog enkele minuten op de klok was de stand 14-9. Kon het nog erger? Ja, dat kon, toen Dennis zijn enkel verstuikte dankzij een bank die langs het veld stond. Wat een pech!

Met een hesje aan nam Loysa de plek van Dennis over. Hierna scoorde KIOS ‘45 nog een kleinkansje, maar het laatste doelpunt was toch voor Avereest/ Peter Deen, namelijk een doorloopbal van Gerben. Voor de laatste keer klinkt het fluitje, de eindstand is KIOS ‘45-Avereest: 15-10. Helaas! Toch was het team niet vies van de 10 doelpunten die ze gescoord hebben, ook al was het deze keer niet genoeg om het tij te keren.

Schrijver: Gerben Menzo

Kios ’45 uit Sibculo tegen Avereest1/ Peter Deen Kampioen

Ondanks verlies van een spannende wedstrijd toch KAMPIOEN !

Zaterdag 23 oktober stond de inhaalwedstrijd tussen KIOS 4 en KV Avereest/Peter Deen 1 op het programma. Avereest moest deze keer spelen in het reserve tenue( blauw), omdat Kios ’45 ook een Groen shirt hadden.

Beide ploegen begonnen erg moeizaam aan de wedstrijd. Het duurde dan ook even voordat Joanne namens KV Avereest/Peter Deen 1 het eerste doelpunt erin kon gooien. Dit werd echter gelijk beantwoord met een doelpunt van KIOS. Hierna bleef het voor beide ploegen lastig om te scoren, waardoor we de rust in gingen met slecht 1-1.

In de tweede helft kwam er iets meer tempo in het spel van KV Avereest/Peter Deen 1. Dit resulteerde erin dat KV Avereest/Peter Deen 1 de score kon ombuigen naar een 1-3 stand door doelpunten van Herman en Gerben. Hierna echter had KIOS een paar goede schoten waardoor ze de stand weer konden recht trekken en zelfs een voorsprong van 4-3 konden pakken.

Hierna kwam een periode waarin beide ploegen moeite hadden om de bal in het mandje te prikken en de wedstrijd definitief te beslissen. Doelpunten van Dennis en Joyce werden gelijk beantwoord met doelpunten van de kant van KIOS. Dit resulteerde uiteindelijk in een tussenstand van 7-6 met nog 1 minuut op de klok. Met een laatste flitsende aanval probeerde KV Avereest/Peter Deen 1 om nog een puntje mee naar huis te nemen. De strafworp echter die volgde uit de actie werd niet geraakt waardoor uiteindelijk verloren werd met 7-6.

Dit mocht echter de pret niet drukken, want ondanks het verlies in deze laatste wedstrijd kon KV Avereest/Peter Deen 1 het seizoen toch als kampioen afsluiten.

Tekst Len       Foto’s Wim Finkers

Avereest1/Peter Deen KAMPIOEN !!!

 

Avereest1/Peter Deen KAMPIOEN !!!

Avereest 1/ Peter Deen uit Dedemsvaart speelde een uitwedstrijd in Hardenberg tegen Juventa 6. Deze wedstrijd is op zaterdag 16 oktober gespeeld.

De Avereesters stonden al gauw op een 2-0 achterstand,  Avereest 1 / Peter Deen kwam terug met een een schot van Herman: 2-1. Het werd 3-1 voor Juventa 6.

Avereest kwam kwam op dreef en maakte nog een paar doelpunten. Gerben en Joanne slaagden erin om de verdediging van Juventa te verrassen. Toch slaagden de Avereesters er niet in om met een voorsprong de rust in te gaan. Ruststand Juventa 6-Avereest1/ Peter Deen: 7-5

Na rust maakte Juventa  2 doelpunten en daardoor kwamen ze op voorsprong: 9-5.. Avereest 1 / Peter Deen deed er alles aan om de wedstrijd om te buigen naar een overwinning. Helaas lukte dit niet. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Herman nog een keer. Waar het 7e doelpunt van Avereest vandaan is gekomen is een raadsel.. spookdoelpunt ? De wedstrijd eindigde met 9-7.

Ondanks deze nederlaag is Avereest 1/ Peter Deen toch kampioen geworden.

Schoolkorfbaltoernooi 2021 op het korfbalveld

Schoolkorfbaltoernooi 2021 op het korfbalveld in Dedemsvaart woensdag

6 oktober 2021

Het schoolkorfbaltoernooi werd afgelopen week weer gehouden op het korfbalveld van de korfbalvereniging Avereest in Dedemsvaart.

In dit toernooi wordt gekorfbald door de scholen van de voormalige gemeente Avereest.

De wedstrijden werden gespeeld in 2 poules.  In totaal deden er 13 teams mee.

Onder grote belangstelling van ouders en andere familieleden werden de wedstrijden gespeeld.

Opvallend was de goede speelkwaliteit van de leerlingen van de scholen.

Er is goed geoefend. De korfbalpalen die in het kader van korfbalcadeau in 2014 zijn geplaatst op de schoolpleinen werpen duidelijk hun vruchten af .

Naast de spelkwaliteit sprong ook de hoge  mate van sportiviteit in het oog.

Na een intensieve strijd werden de winnaars van beide poules vastgesteld

Bij de eerste teams werd de eerste plaats veroverd door De Groen, gevolgd op de tweede plaats door de CNS1 ; de dere plaats werd veroverd door het team van de De Ark 1.

De Groen mocht naast de beker ook de wisselbeker, die verdedigd werd door de Ark, in ontvangst nemen.

Bij de 2e en 3e teams van de scholen werd De Regenboog 2 kampioen, gevolgd door De Ark 2 op de tweede plaats en De Groen 3 naam de derde plaats in.

Leerlingen, leerkrachten van de scholen en de korfbalvereniging kunnen terugzien op een geslaagd korfbaltoernooi.

Avereest1/Peter Deen tegen Kios’45 uit Sibculo 09-10-2021

Avereest1/Peter Deen tegen Kios’45 uit Sibculo

Avereest 1/Peter Deen speelde een moeizame wedstrijd tegen Kios’45 4 uit Sibculo. Voor het eerst in deze competitie komt Avereest 1/Peter Deen in het begin van de wedstrijd op achterstand, 0-1. Het duurt even maar Loysa Zweeckhorst weet doormiddel van een uitwijkbal de 1-1 te maken. Zo gaat het tot aan de rust op en neer en weten Loysa Zweeckhorst en Joanne Wilbrink nog te scoren voor Avereest 1/Peter Deen. We gaan de rust in met een zeer magere 3-3. In de rust word besproken dat het baltempo omhoog moet en we blijven zoeken naar de goede kansen, die er genoeg zijn.
Avereest 1/Peter Deen weet na rust als eerste te scoren door een doorloopbal van Marieke Prinsen – Jansen. Vervolgens weet Kios’45 twee keer te scoren en kijkt Avereest 1/Peter Deen weer tegen een achterstand aan. Er word vol gecoacht door trainer Henri Bunskoek op de verdediging en Avereest /Peter Deenweet het goed 1 dicht te houden. Door middel van doorloopballen van  Joanne Wilbrink en Marieke Prinsen-Jansen wordt deze moeizame wedstrijd alsnog met een overwinning binnengesleept.

Instuif op 25-09-2021

Instuif 25-09-2021

Afgelopen zaterdagochtend kwamen er zo’n vijftien kinderen naar het korfbalveld voor de instuif van de korfbalkangoeroes voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar oud. Deze kinderen waren erg nieuwsgierig naar het korfbalspel en de andere spelletjes die klaar stonden. Vol enthousiasme deden alle kinderen mee aan de spelletjes als kat en muis, estafette en pittenzakken tegen kranten gooien. Natuurlijk mochten ze ook schieten op de korf om ook kennis te maken met het echte korfballen. Aan het eind van de instuif kregen alle kinderen natuurlijk ranja met wat lekkers. Het was een geslaagde dag, moe en tevreden gingen de kinderen weer naar huis. Komende zaterdagen gaan we door met de kangoeroetraining van 10 tot 11 uur op het korfbalveld aan de Boekweitstraat 2A. Alle kinderen zijn dan natuurlijk weer welkom, net als alle kinderen die deze instuif hebben gemist. Voor meer informatie kan u mailen naar korfbaldedemsvaart@gmail.com