Avereest 1/Peter Deen makelaardij tegen Zwart-wit 4 uit Delden.

Het jaar 2020 is alweer een poosje bezig. Op 11 januari stond de eerste wedstrijd van Avereest 1/Peter Deen makelaardij op het programma. Deze speelden ze tegen Zwart-wit 4 uit Delden. Zwart-Wit wist de eerste twee doelpunten van de wedstrijd te maken. De korfballers uit Dedemsvaart deden wel mee maar konden de binnenkant van de korf nog niet echt vinden. Herman wist het eerste doelpunt voor Avereest te maken. 2-1. De hele eerste helft ging het gelijk op. Met o.a. doelpunten van Lute, Robert, Herman en Joanne gingen beide teams de rust in met een stand van 9-9. In de rust werd er verteld dat het helemaal niet zo slecht ging maar dat de afvang en de aangeef beter neergezet moesten worden om de bal niet na 1 schot al kwijt te raken aan de tegenstander. De tweede helft veranderde er niet veel aan het verloop van de score. Van 9-10 naar 10-10 weer naar 11-10 en weer naar 11-11. Tegen het eind van de wedstrijd wist Zwart-Wit de score wat te vergroten. Ondanks de doelpunten van Sanne, Dennis, Joanne, Zwaantje en Len eindigde de wedstrijd in het voordeel van Zwart-Wit met 19-16.Zaterdag 18 januari staat de volgende wedstrijd van Avereest 1/Peter Deen makelaardij op het programma. Deze wedstrijd wordt om 12.45 uur in Borne gespeeld.

Korfbalwedstrijd Avereest1/Peter Deen uit Dedemsvaart tegen Blauw Zwart uit Wierden

K.V.Avereest/Peter Deen wint overtuigend!!!

De selectie van KV Avereest/Peter Deen makelaardij ging zaterdag de strijd aan met Blauw-Zwart uit Wierden. Vooraf werd ingeschat dat vanmiddag vooral de kansen bij de dames zou liggen en dat bleek gedurende de strijd ook zo te zijn. Avereest ging in hoog tempo van start en wist vlot te scoren door Joanne, Lute en Kim. Daarna liet het Blauw-Zwart nog weer langs zij komen tot een gelijk spel. Echter Avereest herpakte zich en dreef het tempo verder op. Dit resulteerde in een ruime voorsprong tijdens de rust door scores van Joanne, Sanne, Len en Loysa. De Ruststand was 12-6.

Lees verder Korfbalwedstrijd Avereest1/Peter Deen uit Dedemsvaart tegen Blauw Zwart uit Wierden

Wedstrijd DOS-WK uit Almelo tegen Avereest 1/ Peter Deen

Gemiste kansen breken Avereest op tegen Achilles

Net zoals de eerste zaalwedstrijd, welke met 12-13 verloren ging tegen DOS-WK, kwam Avereest1 / Peter Deen ook dit keer scorend vermogen te kort. De teller bleef opnieuw steken op 12 doelpunten, wat in de zaal meestal niet voldoende is om een wedstrijd te winnen. Ditmaal was Achilles uit Almelo trefzekerder en wist 15 maal te scoren. Avereest 1/ Peter Deen liep van meet af aan achter de feiten aan en kon geen enkele keer op voorsprong komen, het werd maar liefst 7 keer een gelijke stand. Doorloopballen, kleine kansjes, vrije schoten, het lukte allemaal net niet, er werd te veel gemist. Dankzij scores van Herman (3), Robert (2), Len (1), Sanne (1) en Leanne (1) werd met 9-8 de kleedkamer opgezocht.

Lees verder Wedstrijd DOS-WK uit Almelo tegen Avereest 1/ Peter Deen

Avereest1 -DOS WK uit Enschede

Korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart Peter Deen Makelaardij wint net niet…..

Op zaterdag 23 november trad het eerste team van Avereest 1 Peter Deen Makelaardij aan tegen DOS WK uit Enschede voor de start van het korfbal zaalseizoen.

Om het team door afwezigheid door o.a ziekte compleet te maken kwamen twee dames van Korvesta Coevorden het team versterken.

Avereest stond al snel achter en had tijd nodig om te wennen aan de zaal. Ze gingen dan ook met een achterstand van 5-6 de rust in.

Lees verder Avereest1 -DOS WK uit Enschede

Korfbalvereniging Phenix ‘72 uit Goor tegen Avereest 1/ Peter Deen uit Dedemsvaart

Zaterdag 12 oktober toog K.V. Avereest/ Peter Deen Makelaardij naar het verre Goor om aan te treden tegen de koploper. 

Op deze miezerige zaterdagmiddag begonnen Herman Finkers, Lute Eker, Zwaantje Oostwoud en Joanne Wilbrink in de aanval tegen het eerste van Phenix ’72.

Dat het een lastige wedstrijd ging worden wist iedereen.

De eerste verdediging met Len Hooijer, Daniël Wilbrink, Leane Oostwoud en Sanne Jansen hield het eerste kwartier de doelpunten van de tegenstanders goed tegen. Daarna vond Phenix helaas steeds vaker de korf.  Leanne opende de score voor Avereest met een doorloopbal.

Met 8-1 als ruststand ging Avereest1 ? Peter Deen niet ontevreden de rust in.

Lees verder

Korfbalvereniging Avereest/Peter Deen wint overtuigend. Van Zwart-Wit uit Delden

De selectie van KV Avereest/Peter Deen makelaardij ging zaterdag de strijd aan met Zwart -Wit uit Delden. Er heerste vechtlust om dit maal de wedstrijd te winnen daar waar ze de uitwedstrijd in de laatste minuten nipt verloren hadden. Het scorend vermogen kwam wat traag op gang, vooral door te langzaam spel en niet goed de posities invullen onder de korf. Daarbij wist Avereest/Peter Deen toch de voorsprong te behalen middels mooie benutte kansen door Robert, Leanne en Lute. De tegenstander wist echter van afstand de korf te vinden en bleef volgen. Door weer nieuwe kansen die benut werden door Robert, Sanne en Zwaantje wist men de ruststand op 6-5 te brengen. Dit was duidelijk niet voldoende voor en ruime overwinning. In de rust werd dan ook afgesproken vooral het tempo in de wedstrijd op te voeren en de posities beter neer te zetten.

Lees verder

D1 Veldkampioen !!

De D’s van korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart worden Veldkampioen!!

D1 van korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart heeft dit najaar tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, daarom is zaterdag 5 oktober al de kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 het D1 team van TOPuit Vroomshoop gespeeld, ook al moet er nog een wedstrijd gespeeld worden. Als ze deze wedstrijd winnen kan niemand ze meer van het kampioenschap af houden.

Om 11.00 begon de spannende strijd tegen TOP uit Vroomshoop. Met veel publiek langs de kant wordt de spelers van D1 flink aangemoedigd. De spanning is goed zichtbaar bij de spelers en de wil om te winnen ook. Ook op de gezichten coach Kim Timmerman en trainer Loysa Zweekhorst valt tegelijkertijd zowel de spanning als het vertrouwen in hun team af te lezen.

Er wordt veel geschoten, maar nog niet veel gescoord. Met een stand van 4-3 wordt de kleedkamer opgezocht.

Lees verder D1 Veldkampioen !!

Verslag Avereest 1 – NKC ’51 4 op 28092019

Aanval: Herman (Dennis), Stefan, Joyce, Joanne
Verdediging: Len, Lute, Sanne, Loysa

Nadat de eerste wedstrijd van Avereest/Peter Deen 1 verloren werd, was het belangrijk om deze keer wel punten te pakken. De aanval ging, nadat de regenbui iets was gaan liggen, vol goede moed bezig. In het begin lukte er nog niet veel, waardoor NKC ’51 langere aanvallen konden draaien. Uit een snelle actie scoorde Joanne echter de eerste doorloopbal. De tegenstanders vonden ook snel het mandje en scoorden snel twee keer achter elkaar. Waardoor Avereest/Peter Deen 1 een tandje moest bijschakelen. Met twee doorloopballen van Len en wederom Joanne en een mooi afstandsschot van Joyce ging het al beter. Met een stand van 5-3 floot de scheidsrechter af voor de rust.

Lees verder Verslag Avereest 1 – NKC ’51 4 op 28092019

Groen Zwart 1 uit Borne -Avereest 1

Groen Zwart 1 – Avereest/Peter Deen makelaardij 1

Afgelopen zaterdag reisde het eerste van Avereest/Peter Deen makelaardij af naar Borne voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. In de aanval startten Herman, Len, Loysa en Ilse. In de verdediging begonnen Stefan, Martijn, Joyce en Joanne. Op de bank zaten Marit en Robert.
Na het fluit signaal begonnen beide teams fanatiek te spelen, echter was er wel wat hinder van de wind. Na 2 mooie doorloopballen van Joanne en Martijn stond het al vrij snel 0-2 voor Avereest. Groen Zwart had hier ook gelijk een antwoord op en maakte de 1-2. Na nog een vrije bal en een afstandsschot nam Avereest weer de leiding over en kwam er 1-4 op het scorebord te staan. Na nog een poging van Groen Zwart werd de rust stand 2-4.

Lees verder Groen Zwart 1 uit Borne -Avereest 1

Clubquiz-seizoen 2018-2019 korfbalvereniging Avereest afgesloten

Clubquiz-seizoen korfbalvereniging Avereest afgesloten

Team Benedenvaart kampioen !!


Team Benedenvaart

Het Clubquiz-seizoen 2018-2019 van korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart is afgelopen week afgesloten. Tien teams hebben in totaal 5 keer deelgenomen aan deze hersengymnastiek- “competitie” in de kantine van korfbalvereniging Avereest,

De deelnemende teams waren dit jaar De Balkdenkers, De Benedenvaart, Weinstein, De Flierefluiters, De Iepen, De Oranjebuurt, Hoofdvaart-West, KV Avereest, Vrouwen van Nu en Seniorenteam korfbal

Verantwoordelijk voor de vragen en de presentatie was Anne Vledder.

De jury bestond dit jaar uit Aalt van der Belt, Henk Jansen en Sien Reurink.

Elk team bestaat uit maximaal 5 personen. Er worden per avond 6 rondes gespeeld. De onderwerpen waren dit seizoen: Algemeen, Nederlandse taal en letterkunde, Aardrijkskunde/Geschiedenis, Sport, Media en Varia.

Op de eerste plaats eindigden dit jaar dit jaar de spelers van de Benedenvaart met 481 punten. De tweede plaats was voor Korfbalvereniging Avereest met 477 punten en op de derde plaats eindigden De Oranjewijk met 474 punten.

Alle teams doen ook het volgend seizoen (2019-2020) weer mee aan deze gezellige, sportieve strijd !