C1 van korfbalvereniging Avereest Kampioen !

Korfbal vereniging Avereest C1 is kampioen!!!!!!

Dedemsvaart is weer een kampioensteam rijker!

Afgelopen zaterdagmiddag 14 Oktober kregen de korfballers en korfbalsters van k.v. Avereest C1 na hun laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoeonder luid en dik verdiend applaus een kampioensmedaille uitgereikt. Door ook het Almelose Achilles te verslaan gaf het team hun eigen huldiging nog wat extra glans. De C1 van de Dedemsvaartse korfbalvereniging haalde zaterdag 7 Oktober hun kampioenschap al binnen door het Hardenbergse Juventa met 3-11 te verslaan. Dat had het team direct na die desbetreffende wedstrijd al met de nodige dosis friet gevierd, maar het bestuur vond dat ze nog een huldiging verdienden.

De laatste twee competities eindigde het team al heel knap op de tweede plaats. Maar nu mogen ze zichzelf echt kampioen noemen. Afgelopen zaterdagmiddag werd k.v. Avereest C1 getrakteerd op een mooie huldiging, dit alles onder toeziend oog een groot aantal enthousiaste toeschouwers.

Bij de uitreiking van de kampioensmedailles werd uiteraard de begeleiding niet vergeten. Ook detrainsters en coaches werden op gepaste wijze in het zonnetje gezet. Zoals ieder jeugdteam van deDedemsvaartse korfbalvereniging, wordt ook de C1 geleid door coaches en trainers met veel korfbalervaring. Met de kernwaarden spelplezier en ontwikkeling als kompas, wordt dekorfbalervaring procesgericht en stapsgewijs overgebracht op de jeugd. Waar de jeugdspelers en -speelsters van k.v. Avereest C1 dit kampioenschap wellicht als grootste succes zien, ziet de begeleiding het kampioenschap als bijvangst en de ontwikkeling van hun pupillen als grootste succes.
De huldiging afgelopen zaterdagmiddag was een prachtig feestje. Iedereen kijkt alweer met plezier uit naar het begin van volgende competitie, want korfballen op zaterdag bij k.v. Avereest is eigenlijk altijd een feestje.

Len Hooijer

Schoolkorfbaltoernooi in Dedemsvaart werd gehouden onder grote publieke belangstelling.

De organisatie van het schoolkorfbaltoernooi (De korfbalvereniging Avereest, kijkt terug op een schitterende dag Op woensdag 4 november werd dit toernooi gehouden onder ideale weersomstandigheden, nietr te heet en niet tekoud..

Er werd door 12 teams sportief gestreden voor de wisseltrofee, die uitnodigend klaar stond voor het raam van de kantine.

Om klokslag half twee werd het startschot gegeven. Opvallend was het goede balspel van de leerlingen van de scholen. Er was duidelijk tijdens de gymlessen geoefend.

Er werd goed samengespeeld door de teams. In totaal waren er 12 teams die streden voor de eerste plaats. In een paar gevallen moest de beslissing van de wedstrijd beslist worden door strafworpen.

Naast de zuivere worpen op de korf, viel ook de hoge mate van sportiviteit in het oog.

Na een intensieve strijd kwamen er 3 winnaars, na een sportieve strijd te voorschijn.

De derde plaats van dit geslaagde toernooi was voor De Ark 1. De Ark 1 Speelde tegen CNS uit Balkbrug. Het was een heel spannende wedstrijd. Na een 1-1 stand moest de wedstrijd verlengd worden. De teams waren aan elkaar gewaagd.In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde De Ark 1. De CNS vocht terug, maar scoren lukte nie meer. Ark 1 veroverde de 3e plaats.

De strijd om de eerste en tweede plaats werd gestreden door Regenboog 2 en Ark 2. Na een spannende en sportieve strijd eindigde Ark 2 met de stand 1-0 op de erste plaats.

De fel begeerde wisselbeker ging dus mee naar De Ark in Dedemsvaart.

Het toernooi werd gehouden onder grote publieke belangstelling.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi !

Kios ’45 2 Avereest 1

Avereest 1 trad vandaag( 11-06-2022) aan tegen Kios’45 2 in het zonovergoten Sibculo.

De ploeg uit Dedemsvaart begon in de aanval met Herman Finkers, Robert Bruinink, Esmee Snoeijer en Marieke Prinsen. Robert wist de score te openen voor Avereest op voorsprong kwam, de verdediging met Len Hooijer, Gerben Menzo, Kim Timmerman en Joyce Ahuis wkon gelijk aan de bak maar Kios ‘45 2 wist ook vlot te scoren. 1-1. De eerste helft golfde het spel op en neer en gingen we de rust is met 7-5. Waarbij de scores van Avereest uit handen kwamen van Robert(1x), Gerben(1x) en Kim (2x).

Na de rust wist Kios’45 2 de voorsprong verder uit te bouwen naar 9-5 waarna Len voor Avereest/ Peter Deen wat terug kon doen 9-6. Voor Avereest/Peter Deen Makelaardij 1 wisten Herman en Kim nog te scoren maar dit was niet voldoende voor de winst. De wedstrijd eindige in een 14-8 voor Kios’45 2.

Marieke

Avereest 1/Peter Deen makelaardij – Zwart-Wit 4

Zaterdag 28 mei stond de thuiswedstrijd Avereest 1/Peter Deen makelaardij uit tegen Zwart Wit 4 uit Delden op het programma. Avereest had dit veldseizoen al een aantal wedstrijden achter de rug, maar hadden nog geen winst kunnen pakken. De week ervoor had het korfbalteam uit Dedemsvaart in de uitwedstrijd een aardig pak slaag van dezelfde team gekregen. Daarom waren de spelers van Avereest erop gebrand om hun revanche te pakken. Aanvoerder Len Hooijer had de spelers al een peptalk gegeven waarna de coach Henri Bunskoek er nog een positieve lading bovenop gooide.

De scheidsrechter gaf het beginsignaal en het was meteen te zien dat Avereest 1 de punten in Dedemsvaart wilde houden. Het ene doelpunt na de andere verscheen op het scorebord. Ook het publiek langs de kant kon het spel van de thuisploeg waarderen. Toen de scheidsrechter floot voor de rust stond het ondertussen al 8-0 voor Avereest 1/Peter Deen makelaardij. In de rust kreeg het team uit Dedemsvaart te horen dat ze op de goede weg waren maar dat ze de laatste puntjes op de i moesten zetten om ook echt de punten thuis te houden. Dit lieten ze ook de tweede helft goed zien. Al wisten ze de korf wat moeilijker te vinden. Het duurde even voordat het eerste doelpunt in de tweede helft gevallen was. Na ook een goede 2e helft gespeeld te hebben floot de scheidsrechter af. Helaas wist Avereest 1/Peter Deen de 0 niet te houden, maar met een mooie 12-1 voor de thuisploeg uit Dedemsvaart kon het team trots terugkijken op een mooie en goed gespeelde wedstrijd.

Nieuwe shirts voor de E’s

De sponsorcommissie van de korfbalvereniging Avereest o.l.v. Henderikus Hooijer is er in geslaagd om voor het E-team NoordOost Woner makelaars als nieuwe shirtsponsor aan te trekken.

Woensdagavond werden de shirts voor de E’s officieel in gebruik genomen

Daarna volgde een fotosessie met het team van de E’s, hun trainers, begeleiders,de sponsor.

Als blijk van waardering werd de nieuwe ponsor een bos bloemen overhandigd door mede-sponsorlid Petra Compagner.

Voorzitter Henderikus Hooijer van de sponsorcommissie heette de nieuwe sponsor welkom bij de korfbalvereniging Avereest en sprak de hooop uit op een goede samenwerking.

Daarna werd er door de E’s enthousiast getraind in de nieuwe shirts.

Nieuwe shirts van Sponsor Hema voor de D’s van de korfbalvereniging Avereest.

Nieuwe shirts voor de D’s van de korfbalvereniging Avereest.

De sponsorcommissie van de korfbalvereniging Avereest o.l.v. Henderikus Hooijer is er in geslaagd om de Hema Dedemsvaart als nieuwe Sponsor voor de D’s te vinden

Zaterdagmorgen werden de shirts voor de D’s officieel in gebruik genomen door een vakkundig schot op de korf door mevrouw Dijsselhof-Goeman van de HEMA Dedemsvaart. De korf werd op een haar na gemist. Een goede start voor een niet-korfballer.

Daarna volgde een fotosessie met het team van de D’s, hun trainers, begeleiders,de sponsor mevrouw Dijsselhof-Goeman en voorzitter Wim Finkers.

Voorzitter Wim Finkers heette de nieuwe sponsor welkom bij de korfbalvereniging Avereest en sprak de hooop uit op een vruchtbare samenwerking. Daar had mevrouw Dijsselhof van de HEMA Dedemsvaart wel vertrouwen in.

Daarna volgde voor de D’s de eerste wedstrijd in hun nieuwe shirts tegen Devinco uit Deventer.

Het leek wel of deze nieuwe Hema-shirts de spelers vleugels, frisse moed en een hoge motivatie aan had gegeven. De eerste helft eindigde met 6 prachtige treffers en geen tegenpunten.

Ook na de pauze waren een goede teamgeest en de motivatie nog volop aanwezig.

De wedstrijd eindigde met 15-0 voor de D’s van korfbalvereniging Avereest in hun nieuwe ( geluks) shirts van Sponsor de Hema.

Wedstrijdverslag Avereest/Peter Deen makelaardij 1 – Sparta (Zw) 5 29-01-2022

Nadat de competitie een tijdje stil had gelegen, was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zo ver, om lekker een potje te korfballen. De jeugdteams hadden ’s ochtends al laten zien hoe het moest en bleven allemaal de punten in Dedemsvaart.

Zo wist het eerste van Avereest 1/ Peter Deen ook wat hun te doen stond. Gelukkig was het ook weer extra gezellig met al het publiek dat was afgereisd naar sporthal de Citadel, die fanatiek aan het aanmoedigen waren.

Omdat onze vaste scheidsrechter niet kon fluiten helaas, hadden we een enthousiaste vervanger kunnen regelen, zodat we toch van start konden gaan om er een mooie wedstrijd van te maken.

Na een paar motiverende en tactische aanwijzigingen van onze aanvoerder en trainer/coach, gaf de scheids het begin signaal.

In de aanval startte Len, Gerben Loysa en Joanne. In de verdediging begonnen Herman, Dennis, Marieke en Kim. Al snel keek Avereest/Peter Deen tegen een 0-4 achterstand aan. Vervolgens liet Avereest zien dat zij doorloopballen kunnen scoren en werd de stand al snel gelijk getrokken. Na nog een schot van Sparta en na een benutte strafworp en wegtrek bal van Avereest werd de ruststand bepaald op een nipte voorsprong voor Avereest/Peter Deen. Ruststand 6-5.

Na een goeie bespreking stonden beide teams weer klaar om er een mooie tweede helft van te maken. Avereest kwam goed en gemotiveerd de kleedkamer uit en wist weer een aantal doorloopballen te benutten en zo Avereest 1/ Peter Deen al snel uit naar 9-6 voorsprong. Vanaf hier kon Avereest/Peter Deen bouwen naar een grotere voorsprong. Avereest 1/ Peter Deen liet zien dat ze via alles speler kunnen scoren, want iedereen staat op het scoreformulier. Nadat het ook verdedigend goed werd dicht gehouden, werd de eindstand bepaald op een 16-10 overwinning voor Kv Avereest/Peter Deen makelaardij 1. Zo bleven alle punten in Dedemsvaart.

Gescoord: Joanne (4), Kim (3), Loysa (2), Gerben (2), Herman (2), Marieke (1), Dennis (1), Len (1)

Kim Timmermans

Avereest 1/Peter Deen – Dos Kampen/Veltman,

Avereest 1/Peter Deen speelde vandaag de laatste wedstrijd van het jaar 2021 thuis tegen Dos Kampen/Veltman, deze wedstrijd werd gespeeld op zaterdag 18 december met een winst voor Avereest 1/Peter Deen met 15-12. De wedstrijd begon met een 1-0 van Len. Vervolgens werd de stand gelijk door 1-1 van de tegenstanders. De wedstrijd ging gelijk op met een 5-3 door Herman. Daarna begonnen Avereest1/Peter Deen uit te lopen.

Avereest 1/Peter Deen ging de rust in met een 7-5 voorsprong. Na de rust begon Dos Kampen/Veltman gelijk te komen met Avereest 1/Peter Deen met een stand van 7-7, toen werd het 7-8 voor Dos Kampen/Veltman.

Avereest 1/Peter Deen kwam terug met 8-8 door Joanne en heeft daarna de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

Eindstand 15-12

Voor Avereest 1/Peter Deen was dit een mooie afsluiting van het jaar 2021.