Avereest 1/ Peter Deen uit Dedemsvaart– Uni 1 uit Kloosterhaaar

Zaterdag 27 januari 2018 stond Avereest 1 – Uni 1 op het programma. De uitwedstrijd in november was een spannende wedstrijd met een krappe overwinning voor Avereest 1/Peter Deen. Na twee weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, was het voor Avereest 1/Peter Deen van belang om nu geen punten te laten liggen.

De wedstrijd begon met veel kansen en lange aanvallen voor Avereest 1/Peter Deen, deze werden maar niet omgezet in scores waardoor Uni 1 ook kansen kreeg. Na een aanvallende actie werd er door de scheidsrechter een strafworp gegeven aan Avereest 1/Peter Deen. Deze buitenkans werd benut en de eerste score stond eindelijk op het scorebord. Na nog een mooi afstandsschot was er de wisseling van de vakken met een voorsprong voor Avereest 1/ Peter Deen. Vlak daarna kreeg Uni 1 een strafworp mee, deze werd echter niet benut maar in de rommelige fase daarna werd de tweede wel benut en de aansluitingstreffer was een feit. De eerste helft van de wedstrijd volgde dit patroon, strafworpen en vrije ballen werden benut en de overvloed aan kansen niet.

In de rust werd er even duidelijk gemaakt door de coach dat het zo niet langer kon. Een ruststand van 4-2 was ver beneden maat en het getoonde spel ook. Na de rust werd het duidelijk dat Uni 1 het tempo niet langer kon bijbenen en kon Avereest 1/Peter Deen langer aanvallen en betere kansen creëren. Met een aantal mooie acties werd de score uitgebreid. Met een eindstand van 12-5 floot de scheidsrechter af. De punten zijn binnen, maar het spel moet flink verbeterd worden. Avereest 1/ Peter Deen moet 3 februari tegen koploper Sparta 4 in Zwolle.

Robert Brunink 4 – Stefan Wilbrink 2 – Iris Scholing 1 – Len Hooijer 1 – Patrick Prinsen 1 – Herman Finkers 1 – Ilse Peters 1 – Loysa Zweekhorst 1.