Verslag Avereest 1/ Peter Deen Makelaardij tegen Centrum 1 uit De Krim

Korfbalvereniging Avereest mist scorend vermogen tegen centrum 1 uit De Krim

Na wat slechte wedstrijden op rij wist Avereest 1/Peter Deen afgelopen zaterdag tegen Centrum 1 weer iets uit de negatieve spiraal op te krabbelen. De inzet was een stuk beter dan voorgaande wedstrijden, maar helaas bleef het scorend vermogen achter, waardoor er uiteindelijk met 7-10 verloren werd. Tien doelpunten tegen is op zich niet slecht, maar 7 doelpunten in de zaal is gewoonweg te weinig. Om wedstrijden te kunnen winnen, dan zal minimaal het dubbele gescoord moeten worden. Dit lukte de afgelopen jaren wel, maar dit seizoen wil het helaas nog niet echt vlotten, waardoor Avereest1/Peter Deen momenteel bij de onderste 3 staat.

De eerste 13 minuten van de wedstrijd ging de bal over en weer, maar er werd opvallend genoeg niet gescoord. Maar na 0-1 stond het 4 minuten later, dankzij doelpunten van Herman en Len, al 2-2. Dankzij een fraai afstandschot van Stefan werd het 3-2, maar direct daarna viel de 3-3. De laatste keer dat Avereest op voorsprong kwam, was dankzij een doorloopbal van Len (4-3). Daarna was het 2 maal Centrum en werd de ruststand bepaald op 4-5. Na rust wist Centrum al snel een kleine marge op te bouwen en liep uit naar 4-7. Avereest 1/Peter Deen probeerde aan te haken en Robert wist d.m.v. een geïmproviseerde wegtrekbal de achterstand weer iets te verkleinen (5-7). Helaas kwam daarop geen goed vervolg en kon Centrum uitlopen naar 5-10. Een omdraaibal van Robert en een afstandsschot van Herman bleken de laatste stuiptrekkingen (7-10), het tij kon niet meer worden gekeerd. Al met al is er werk aan de winkel voor Avereest 1/Peter Deen, want er staan de komende week twee zware wedstrijden gepland. Om hier punten te kunnen pakken, zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden!