Avereest 1 uit Dedemsvaart – Oranje Zwart 5 uit Zwolle op 11 maart 2017

Avereest 1/Peter Deen blijft op nummer 1!

Avereest 1 uit Dedemsvaart – Oranje Zwart 5 uit Zwolle

Na vorige week zaterdag van Amicitia 4 gewonnen te hebben en op nummer 1 kwamen te staan was het afgelopen zaterdag tijd voor de wedstrijd Avereest 1/Peter Deen tegen Oranje Zwart 5. Oranje Zwart 5 stond toen op nummer 6. Er moesten door Avereest nog twee wedstrijden gespeeld worden en deze was daarom ook erg belangrijk. Avereest begon de wedstrijd met Sanne Jansen, Iris Scholing, Len Hooijer en Stefan Wilberink in de verdediging en Zwaantje Oostwoud, Leanne Oostwoud, Herman Finkers en Loysa Zweekhorst in de aanval. Ilse Peters mocht beginnen op de bank.

Op het begin van de wedstrijd ging Oranje Zwart goed van start en scoorden direct twee punten. Toen scoorde Iris een afstandsschot maar Oranje Zwart scoorden ook weer en zo stond Avereest met twee punten achter. Al snel scoorde Herman en maakte het nog een punt verschil maar toen kwam Oranje Zwart voor te staan met een verschil van 3 punten. Helaas moest Loysa eruit vanwege een knieblessure maar Ilse kwam erin en ging ervoor. Nog voor de rust schoot Leanne er toch nog een in en was de stand 3-6 in voordeel van Oranje Zwart.

In de rust werd Avereest goed opgepept door Henri Bunskoek, de training van Avereest 1 en kregen ze goede tips. Ze moesten de hoop niet opgeven en de wedstrijd gaan winnen, want dat konden ze. Avereest kwam het veld weer op met positieve energie en ging de strijd aan om toch nog de wedstrijd te winnen. Daarom begon Avereest ook goed en scoorde Leanne weer een doelpunt. Oranje Zwart bleef bij en scoorden daarom ook een doelpunt. Avereest had de smaak te pakken en kwamen door Sanne, Herman en Zwaantje met een punt voor te staan. Oranje Zwart maakte de stand weer gelijk en tot op de laatste 3 minuten was het erg spannend. Leanne en Zwaantje scoorden er allebei nog een waardoor Avereest met 2 doelpunten voor stond in de laatste paar minuten. Oranje Zwart wist het nog spannender te maken en scoorde de laatste doelpunt van de wedstrijd en vlak daarna luidde het fluitsignaal en de eindstand kwam op 10-9 te staan. Het was een strijd en dit was niet de beste wedstrijd van Avereest maar door alle aanmoedigingen van het publiek, goede coaching aan de kant, doorzettingsvermogen van de spelers, wonnen ze de die strijd. Nu staat volgende week de beslissende wedstrijd op de planning en als Avereest deze wint zijn ze officieel kampioen en anders gedeelde eerste plek.

Iris