Blauw Zwart 3 uit Wierden – Avereest/Peter Deen 1

Blauw Zwart 3 – Avereest/Peter Deen 1

Op zaterdag 2 februari stond de wedstrijd Blauw Zwart 3 – Avereest/ Peter Deen 1 op het programma. Avereest/ Peter Deen 1 heeft dit jaar een moeilijke start en met twee oud-spelers om het team compleet te maken was de verwachting dat het een lastig potje zou worden. In Wierden begon Blauw Zwart sterk aan de wedstrijd terwijl Avereest/ Peter Deen het lastig vond om de draai te vinden. Er waren wel kansen, maar duidelijk was dat de vakken tijd nodig hadden om aan elkaar te wennen.

Blauw Zwart nam met goede schoten rustig afstand in de eerste helft. Door mooie combinaties probeerden de spelers van Avereest/ Peter Deen 1 nog wel het een en ander te redden, maar het was snel duidelijk dat Blauw Zwart 3 deze zaterdag een maatje te groot was.

Lees verder Blauw Zwart 3 uit Wierden – Avereest/Peter Deen 1

Korfbalvereniging Avereest 1/PeterDeen– Amacitia 4

KV Avereest 1/PeterDeen uit Dedemsvaart– Amacitia 4 uit Vriezenveen

Zaterdag 26 januari stond de wedstrijd KV Avereest 1/PeterDeen– Amacitia 4 op het programma. Avereest begon voortvarend aan de wedstrijd met een wegtrek balletje van Patrick onder de korf. Hierna volgde echter een periode waarin het spel van Avereest niet goed was. Dit resulteerde erin dat er al snel werd aangekeken tegen een 1-6 achterstand. Hierna kreeg Avereest iets meer grip op de wedstrijd met als gevolg dat de rust stand gelijk was aan 4-8.

 

De tweede helft begon weer met een sterke periode van Amacitia die hun voorsprong wisten uit te breiden tot 5-11. Het leek een kansloze missie te worden voor Avereest deze middag. Echter luidde het doelpunt van Patrick een opleving in van het spel van Avereest. Via schoten van Sanne, Herman, Robert en Lute lukte het Avereest om langszij te komen. Deze 11-11 tussenstand was het begin van een spannend slotstuk van de wedstrijd. Avereest kon echter niet volharden in de opleving waardoor de wedstrijd alsnog werd verloren met 13-14.

Korfbalwedstrijd d’Ommerdieck uit Nieuwleusen tegen Avereest Peter Deen 1 uit Dedemsvaart

Afgelopen zaterdag, 5 januari, speelde het eerste team van korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Deze werd gespeeld tegen het eerste van d’Ommerdieck uit Nieuwleusen. Het team uit Nieuwleusen startte de wedstrijd goed en kwam meteen al op een 1-3 voorsprong. Dat maakte Avereest 1/ Peter Deen Makelaardij wakker en kwam daarna op een gelijke hoogte. Echter duurde het wakker schudden niet lang want d’Ommerdieck liep uit op Avereest 1/ Peter Deen Makelaardij. Ze gingen ook met een stand van 5-9 de rust in.

Lees verder Korfbalwedstrijd d’Ommerdieck uit Nieuwleusen tegen Avereest Peter Deen 1 uit Dedemsvaart

KV Avereest 1/Peter Deen makelaardij tegen Kios ’45 2.

KV Avereest/Peter Deen Makelaardij uiteindelijke heerser in de strijd!

KV Avereest/Peter Deen Makelaardij reisde af naar Bergentheim om in het thuishonk van Kios’45 de strijd aan te gaan. Ze begonnen voortvarend aan deze strijd en konden na enige tijd al een 4-0 voorsprong op het scorebord tonen. Patrick en Len waren hierin de scorende aanvallers.

Echter dit bracht een gevoel van overheersing bij de spelers van KV Avereest waardoor het spel enigszins verslapte en daarmee ruimte bood aan het wakker geschudde Kios, die vervolgens ook hun kunnen toonde en in korte tijd terug wist te komen tot 3-5. Er werd door KV Avereest hierbij teveel ruimte weg gegeven voor het afstandschot. Nog voor rust werd het spannend en wist KV Avereest met 1 punt voordeel de rust in te gaan.(6-7)

Lees verder KV Avereest 1/Peter Deen makelaardij tegen Kios ’45 2.

Winst voor Avereest1/ Peter Deen tegen Achilles 3 uit Almelo

Korfbalwedstrijd Achilles 3 uit Almelo tegen Avereest 1/ Peter Deen uit Dedemsvaart

Het korfbal zaalseizoen is weer geopend en Avereest toog vol goede moed helemaal naar Almelo.
Avereest 1 trad aan tegen Achilles 3. In de aanval startten Herman Finkers, Patrick Prinsen, Zwaantje Oostwoud en Sanne Jansen, Iris Scholing wisselde in. De verdediging bestond uit Len Hooijer, Robert Bruning, Kim Timmerman en Joanne Wilbrink, Leanne Oostwoud wisselde in. De score werd geopend door Achilles maar Avereest sloot snel aan door ern treffer van Patrick en kwam op voorsprong. Sanne besloot de ruststand op 6-8. Daar moesten nog wat doelpunten bij.

En dat lukte goed met name in het eerste deel van de tweede helft toen Robert direct goed weg trok achter de korf. En ook daarna bleven de doelpunten vallen want uiteindelijk werd het 11-16 voor Avereest.

Sanne

Avereest toont wilskracht in laatste veldwedstrijd

Avereest toont wilskracht in laatste veldwedstrijd

Na wat mindere wedstrijden wist Avereest afgelopen zaterdag weer eens een redelijke pot korfbal op de mat te leggen. Tegenstander was KIOS’45 2 uit en in Sibculo. De vakken waren: Stefan, Patrick, Loysa, Kim (eerste aanval) en Herman, Robert, Iris, Joanne. Sanne mocht de eerste helft vanaf de bank toekijken, zij verving in de tweede helft Iris. Na het openingsdoelpunt van Kim (fraaie omdraaibal) liep het wat stroef en stond er al gauw 5-2 op het scorebord. Gelukkig haperde het daarna bij KIOS ook, zodat Stefan de stand met 2 mooie doelpunten gelijk kon trekken (5-5). Helaas kon Avereest niet doordrukken, waardoor KIOS weer uit kon lopen naar 7-5. De ruststand werd vervolgens bepaald op 8-6.

Lees verder Avereest toont wilskracht in laatste veldwedstrijd

Wedstrijdverslag korfbalwedstrijd Avereest 1- Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart tegen Amacitia 4 uit Vriezenveen

Wedstrijdverslag korfbalwedstrijd Avereest 1- Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart tegen Amacitia 4 uit Vriezenveen

Zaterdag 29 september was het alweer tijd voor de derde wedstrijd van het seizoen. Na de afgelopen wedstrijden gewonnen te hebben zat de moed er goed in bij het elftal. De wedstrijd werd echter voortvarend begonnen door Amicitia 4. Al snel stond KV Avereest/Peter Deen 1 tegen een 1-4 achterstand aan te kijken. Een paar overtredingen van de kant van Amicitia, met als het gevolg twee strafworpen, zorgden ervoor dat Avereest weer langszij kon komen. Hierna nam Avereest1- Peter Deen tijdelijk het initiatief over met doelpunten van Robert en Loysa en kon zo de stand worden uitgebreid naar een 6-5 voorsprong. Vlak voor de rust kon Amicitia nog een keer aanvallen en met succes want de stand met de rust was een 6-6.

Lees verder Wedstrijdverslag korfbalwedstrijd Avereest 1- Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart tegen Amacitia 4 uit Vriezenveen

Wedstrijdverslag Korfbalvereniging Avereest 1? Peter Deen uit Dedemsvaart tegen SDO uit Westerhaar 15/09/18

K.V.Avereest/Peter Deen selectie wat traag,maar winnend van start.

De selectie van KV Avereest/Peter Deen makelaardij trad zaterdag j.l aan voor hun 1e veldwedstrijd op eigen veld. Het weer was goed en elke speler had er zin in. Tegenover stond het team van SDO, een goede bekende van het team. Avereest begon met steeds wel de bal in de aanval te hebben, maar verzuimde om de vele kansen te verzegelen met een doelpunt. Het spel was te gehaast en te onzorgvuldig waardoor de scores uit bleven. Dit was absoluut niet de manier waarop gespeeld zou moeten worden. Uiteindelijk wist daardoor SDO met een afstandschot op voorsprong te komen. Daarna leek Avereest/peter deen enigszins wakker geschud en lukte het hen ook om te scoren. Met een russtand van 5-5 werd in de kleedkamer de thee op gezocht en werd er onderling besproken wat er in het spel moest veranderen.

Lees verder Wedstrijdverslag Korfbalvereniging Avereest 1? Peter Deen uit Dedemsvaart tegen SDO uit Westerhaar 15/09/18

Blauw Zwart 4 uit Wierden tegen Avereest/Peter Deen 1

Het was een bloedhete dag, maar dat zorgde ook voor een bloedstollend spannende wedstrijd tussen Blauw Zwart 4 en KV Avereest/Peter Deen 1. Ondanks de warmte werd er voortvarend begonnen aan de wedstrijd door beide ploegen. Binnen enkele minuten stond de stand al op 1-2 door doelpunten van Robert en Patrick. Hierna nam Blauw Zwart het initiatief over en wist de stand om te buigen naar 4-2. Leanne had namens Avereest hier een gepast antwoord op met twee doelpunten, zodat de stand weer gelijk werd getrokken. Tot aan de rust bleef het spel op en neer gaan wat resulteerde in een 7-7 tussenstand.

Lees verder Blauw Zwart 4 uit Wierden tegen Avereest/Peter Deen 1

Persbericht

Korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart “Arbitrage proof “

Korfbal vereniging Avereest uit Dedemsvaart heeft afgelopen maandag het certificaat ‘arbitrageproof’ van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond gekregen. Dit houdt in dat de vereniging heeft  aangetoond voldoende bezig te zijn met meest recente ontwikkelingen ten aanzien van scheidsrechters in de sport in het algemeen zoals aangegeven door NOC/NSF. Natuurlijk in het bijzonder ten aanzien van de scheidsrechters in de korfbalsport. Ook heeft de vereniging de zaken rondom het fluiten van wedstrijden en het respect voor scheidsrechters goed voor elkaar.

Het is natuurlijk erg belangrijk dat zowel scheidsrechter als spelers met veel plezier op het veld staan! Wij zijn als vereniging erg tevreden dat dit goed lukt, alhoewel er natuurlijk altijd verdere winst te behalen valt. Arbitrageproof zijn is namelijk geen certificaat aan de muur maar een voortdurend actiepunt. Afgelopen maandag heeft de heer HJ Brandsma van de KNKV tijdens de training het certificaat, vanwege de zonnige weersomstandigheden, op het veld ondertekend en uitgereikt aan de Technische Commissie van de vereniging.

Vooral door de voortrekkersrol van Stefan Wilbrink is het de korfbalvereniging Avereest gelukt om dit belangrijke certificaat te krijgen.