KV Avereest 1/Peter Deen makelaardij tegen Kios ’45 2.

KV Avereest/Peter Deen Makelaardij uiteindelijke heerser in de strijd!

KV Avereest/Peter Deen Makelaardij reisde af naar Bergentheim om in het thuishonk van Kios’45 de strijd aan te gaan. Ze begonnen voortvarend aan deze strijd en konden na enige tijd al een 4-0 voorsprong op het scorebord tonen. Patrick en Len waren hierin de scorende aanvallers.

Echter dit bracht een gevoel van overheersing bij de spelers van KV Avereest waardoor het spel enigszins verslapte en daarmee ruimte bood aan het wakker geschudde Kios, die vervolgens ook hun kunnen toonde en in korte tijd terug wist te komen tot 3-5. Er werd door KV Avereest hierbij teveel ruimte weg gegeven voor het afstandschot. Nog voor rust werd het spannend en wist KV Avereest met 1 punt voordeel de rust in te gaan.(6-7)

Lees verder KV Avereest 1/Peter Deen makelaardij tegen Kios ’45 2.

Winst voor Avereest1/ Peter Deen tegen Achilles 3 uit Almelo

Korfbalwedstrijd Achilles 3 uit Almelo tegen Avereest 1/ Peter Deen uit Dedemsvaart

Het korfbal zaalseizoen is weer geopend en Avereest toog vol goede moed helemaal naar Almelo.
Avereest 1 trad aan tegen Achilles 3. In de aanval startten Herman Finkers, Patrick Prinsen, Zwaantje Oostwoud en Sanne Jansen, Iris Scholing wisselde in. De verdediging bestond uit Len Hooijer, Robert Bruning, Kim Timmerman en Joanne Wilbrink, Leanne Oostwoud wisselde in. De score werd geopend door Achilles maar Avereest sloot snel aan door ern treffer van Patrick en kwam op voorsprong. Sanne besloot de ruststand op 6-8. Daar moesten nog wat doelpunten bij.

En dat lukte goed met name in het eerste deel van de tweede helft toen Robert direct goed weg trok achter de korf. En ook daarna bleven de doelpunten vallen want uiteindelijk werd het 11-16 voor Avereest.

Sanne

Avereest toont wilskracht in laatste veldwedstrijd

Avereest toont wilskracht in laatste veldwedstrijd

Na wat mindere wedstrijden wist Avereest afgelopen zaterdag weer eens een redelijke pot korfbal op de mat te leggen. Tegenstander was KIOS’45 2 uit en in Sibculo. De vakken waren: Stefan, Patrick, Loysa, Kim (eerste aanval) en Herman, Robert, Iris, Joanne. Sanne mocht de eerste helft vanaf de bank toekijken, zij verving in de tweede helft Iris. Na het openingsdoelpunt van Kim (fraaie omdraaibal) liep het wat stroef en stond er al gauw 5-2 op het scorebord. Gelukkig haperde het daarna bij KIOS ook, zodat Stefan de stand met 2 mooie doelpunten gelijk kon trekken (5-5). Helaas kon Avereest niet doordrukken, waardoor KIOS weer uit kon lopen naar 7-5. De ruststand werd vervolgens bepaald op 8-6.

Lees verder Avereest toont wilskracht in laatste veldwedstrijd

Wedstrijdverslag korfbalwedstrijd Avereest 1- Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart tegen Amacitia 4 uit Vriezenveen

Wedstrijdverslag korfbalwedstrijd Avereest 1- Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart tegen Amacitia 4 uit Vriezenveen

Zaterdag 29 september was het alweer tijd voor de derde wedstrijd van het seizoen. Na de afgelopen wedstrijden gewonnen te hebben zat de moed er goed in bij het elftal. De wedstrijd werd echter voortvarend begonnen door Amicitia 4. Al snel stond KV Avereest/Peter Deen 1 tegen een 1-4 achterstand aan te kijken. Een paar overtredingen van de kant van Amicitia, met als het gevolg twee strafworpen, zorgden ervoor dat Avereest weer langszij kon komen. Hierna nam Avereest1- Peter Deen tijdelijk het initiatief over met doelpunten van Robert en Loysa en kon zo de stand worden uitgebreid naar een 6-5 voorsprong. Vlak voor de rust kon Amicitia nog een keer aanvallen en met succes want de stand met de rust was een 6-6.

Lees verder Wedstrijdverslag korfbalwedstrijd Avereest 1- Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart tegen Amacitia 4 uit Vriezenveen

Wedstrijdverslag Korfbalvereniging Avereest 1? Peter Deen uit Dedemsvaart tegen SDO uit Westerhaar 15/09/18

K.V.Avereest/Peter Deen selectie wat traag,maar winnend van start.

De selectie van KV Avereest/Peter Deen makelaardij trad zaterdag j.l aan voor hun 1e veldwedstrijd op eigen veld. Het weer was goed en elke speler had er zin in. Tegenover stond het team van SDO, een goede bekende van het team. Avereest begon met steeds wel de bal in de aanval te hebben, maar verzuimde om de vele kansen te verzegelen met een doelpunt. Het spel was te gehaast en te onzorgvuldig waardoor de scores uit bleven. Dit was absoluut niet de manier waarop gespeeld zou moeten worden. Uiteindelijk wist daardoor SDO met een afstandschot op voorsprong te komen. Daarna leek Avereest/peter deen enigszins wakker geschud en lukte het hen ook om te scoren. Met een russtand van 5-5 werd in de kleedkamer de thee op gezocht en werd er onderling besproken wat er in het spel moest veranderen.

Lees verder Wedstrijdverslag Korfbalvereniging Avereest 1? Peter Deen uit Dedemsvaart tegen SDO uit Westerhaar 15/09/18

Blauw Zwart 4 uit Wierden tegen Avereest/Peter Deen 1

Het was een bloedhete dag, maar dat zorgde ook voor een bloedstollend spannende wedstrijd tussen Blauw Zwart 4 en KV Avereest/Peter Deen 1. Ondanks de warmte werd er voortvarend begonnen aan de wedstrijd door beide ploegen. Binnen enkele minuten stond de stand al op 1-2 door doelpunten van Robert en Patrick. Hierna nam Blauw Zwart het initiatief over en wist de stand om te buigen naar 4-2. Leanne had namens Avereest hier een gepast antwoord op met twee doelpunten, zodat de stand weer gelijk werd getrokken. Tot aan de rust bleef het spel op en neer gaan wat resulteerde in een 7-7 tussenstand.

Lees verder Blauw Zwart 4 uit Wierden tegen Avereest/Peter Deen 1

Persbericht

Korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart “Arbitrage proof “

Korfbal vereniging Avereest uit Dedemsvaart heeft afgelopen maandag het certificaat ‘arbitrageproof’ van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond gekregen. Dit houdt in dat de vereniging heeft  aangetoond voldoende bezig te zijn met meest recente ontwikkelingen ten aanzien van scheidsrechters in de sport in het algemeen zoals aangegeven door NOC/NSF. Natuurlijk in het bijzonder ten aanzien van de scheidsrechters in de korfbalsport. Ook heeft de vereniging de zaken rondom het fluiten van wedstrijden en het respect voor scheidsrechters goed voor elkaar.

Het is natuurlijk erg belangrijk dat zowel scheidsrechter als spelers met veel plezier op het veld staan! Wij zijn als vereniging erg tevreden dat dit goed lukt, alhoewel er natuurlijk altijd verdere winst te behalen valt. Arbitrageproof zijn is namelijk geen certificaat aan de muur maar een voortdurend actiepunt. Afgelopen maandag heeft de heer HJ Brandsma van de KNKV tijdens de training het certificaat, vanwege de zonnige weersomstandigheden, op het veld ondertekend en uitgereikt aan de Technische Commissie van de vereniging.

Vooral door de voortrekkersrol van Stefan Wilbrink is het de korfbalvereniging Avereest gelukt om dit belangrijke certificaat te krijgen.

Korfbalvereniging Avereest 1/Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart – SDO 3

Korfbalvereniging Avereest 1/Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart – SDO 3 uit Westerhaar 12 mei 2018

Nadat Avereest de erg warme uitwedstrijd tegen SDO had verloren met 17-10, was de thuisploeg vandaag erg gemotiveerd wel een goed resultaat neer te zetten. Voor Avereest mochten Joanne Wilbrink, Leanne Oostwoud, Robert Brunink en Stefan Wilbrink starten in de aanval. Kim Timmerman, Loysa Zweekhorst, Arjan de Graaf en Patrick Prinsen begonnen in de verdediging. Len Hooijer, Ilse Peters en Iris Scholing mochten eerst op de bank genieten van de zon. Zij kwamen er later in voor Arjan, Leanne en Kim.

Avereest begon erg goed, waarbij Stefan de score opende met een schot van afstand. Joanne maakte daarna met een doorloopbal de 2-0. Hierna konden SDO en Avereest om en om scoren, waarbij Patrick en Joanne de honneurs waarnamen voor Avereest. Patrick deed dit met een mooie wegtrekbal en Joanne met een soepel afstandsschot. Na dit intermezzo konden Loysa en Stefan van afstand scoren, maar de tegenstander wist dit ongedaan te maken door ook tweemaal van afstand te scoren. Vlak voor rust scoorden Arjan en Loysa van afstand, zodat Avereest met een mooie 8-4 voorsprong de rust in ging.

Na rust ging Avereest enthousiast door met scoren, Stefan deed dit met een mooi wegtrekballetje na een vreemd schot van Joanne. Leanne scoorde van afstand. SDO had in de rust waarschijnlijk te horen gekregen dat ze wat meer konden scoren, en dit deden ze dan ook drie keer achter elkaar. Met de 10-7 tussenstand leek de wedstrijd toch nog spannend te worden. Gelukkig wist Avereest wat het moest doen, Stefan en Len scoorden allebei tweemaal van afstand. Joanne maakte nog maar eens een doorloopbal en Patrick wist een wegtrekbal prachtig af te maken. Hierdoor stond Avereest op een comfortabele 16-7 voorsprong. Toen leek het of Avereest al bezig was met de derde helft, want SDO wist nog vijf keer te scoren. Robert was nog niet toe aan een drankje en wist ook nog tweemaal te scoren.

Doelpunten:

Stefan Wilbrink 5x, Joanne Wilbrink 3x, Loysa Zweekhorst 2x, Robert Brunink 2x, Len Hooijer 2x, Patrick Prinsen 2x, Leanne Oostwoud 1x, Arjan de Graaf 1x

Korfbal wedstrijdverslag Avereest 1/ Peter Deen tegen Blauw Zwart uit Wierden

Op zaterdagmiddag 28 april speelden de senioren van korfbalvereniging Avereest/Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart de wedstrijd die eigenlijk de eerste van het seizoen had moeten zijn. In de regen trad Avereest aan tegen Blauw Zwart 4 uit Wierden. Patrick Prinsen zette meteen de toon met de openingstreffer. Daarna kreeg Avereest het zwaar en kwam zelfs op achterstand ! Gelukkig ging Avereest nog net met een voorsprong van 9-8 de rust in. Inmiddels was de zon weer gaan schijnen en zou je denken dat de sfeer er beter van zou worden, maar dat was helaas niet het geval. Gedurende de hele wedstrijd was er sprake van veel gezeur en geduw en getrek over en weer. Avereest ging wel vrolijk door met scoren en Stefan Wilbrink besliste uiteindelijk de wedstrijd met het laatste doelpunt. Avereest won met 18-15.

Sanne

SDO (Westerhaar) 3 – Avereest/Peter Deen 1 op 21 april 2018

21 april 2018: SDO (W) 3 – Avereest/Peter Deen 1

Deze wedstrijd was een herhaling van de laatste zaalwedstrijd van Avereest/Peter Deen, waar SDO uit Westerhaar de punten had gepakt. Herman Finkers was bij die wedstrijd met een hersenschudding uitgevallen en helaas nog steeds niet fit genoeg om weer te korfballen.

Het aanvalsvak van Avereest/ Peter Deen 1 met Robert Brunink, Martijn de Smit, Iris Scholing en Loysa Zweekhorst moesten meteen aan de bak aangezien SDO (W) 3 de score had geopend. Met een mooie doorloopbal scoorde Robert de gelijkmaker. Het andere vak van Avereest/Peter Deen 1 met Stefan Wilbrink, Len Hooijer, Kim Timmerman en Sanne Jansen, konden een mooie aanval bekronen met een score. Na dit veel belovende begin stokte de productie van doelpunten bij Avereest/ Peter Deen 1, waar SDO (W) 3 wel door bleef gaan met scoren. Martijn de Smit verstapte zich, waardoor hij niet verder kon spelen. Waardoor Avereest/Peter Deen 1 een dame als heer moest inzetten, om zo met acht spelers verder te kunnen. Ilse Peters kwam hierbij in het veld. Hiervan moest Avereest/Peter Deen 1 zich herpakken, wat in de eerste helft niet meer lukte. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter stond het 13-3, Avereest/Peter Deen 1 kon de koele kleedkamers opzoeken om een nieuw aanvals- en verdedigingsplan te bedenken.

Lees verder SDO (Westerhaar) 3 – Avereest/Peter Deen 1 op 21 april 2018