Korfbalweekend voor Avereest

Op vrijdagavond speelde Avereest/Peter Deen 1 een inhaalwedstrijd tegen Blauw Zwart 3 uit Wierden. In de aanval stonden Herman, Stefan, Leanne en Joanne, in de verdediging begonnen Len, Robert, Kim en Sanne. De wissels waren Loysa, Zwaantje en Martijn. Avereest/Peter Deen begon niet erg flitsend aan deze wedstrijd, waardoor er al snel tegen een achterstand werd aangekeken. Na dit begin kwam Avereest/Peter Deen beter in de wedstrijd. In de rust werd besloten om nog een tandje bij te zetten en meer over de dames aan te vallen. Door dat uit te voeren kwam de spanning terug in de wedstrijd en werd de stand 10-12. Helaas liep Blauw Zwart daarna weer verder uit en de wedstrijd werd dan ook verloren met 12-19.

De dag erop ging Avereest/Peter Deen 1 vrolijk verder met nog een wedstrijd. Ditmaal stond de koploper d’Ommerdieck 1 uit Nieuwleusen op het programma. In de aanval begonnen Kim, Loysa, Herman en Len. In de verdediging begonnen Zwaantje, Joanne, Arjan en Stefan. Sanne, Leanne en Martijn begonnen aan de kant. De verbeterpunten van de dag ervoor werden meegenomen en er werd fanatiek aan de wedstrijd begonnen. Door twee mooie afstandsschoten van Herman en Kim stond het al snel 0-2. D’Ommerdieck werd wakker en begon ook mee te scoren. Er werd gerust met een 6-5 tussenstand. Na de rust werd er meer gescoord door de Nieuwleusenaren, mede door een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter. D’Ommerdieck won de wedstrijd met 15-9.